Godt at vide

Forsikring

Dit barn skal være dækket af Jeres egen fritidsulykkesforsikring.

 

Sygdom

Ved min sygdom skal I selv sørge for pasning af barnet – det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Jeg giver besked om sygdom/raskmelding så snart jeg selv ved det. Jeg bestræber mig på at blive hurtigt rask igen, og har stort set ikke sygedage. Hvis det alligevel skulle ske, og hvis jeg evt. skulle blive syg over længere tid, skal I som forældre kun betale for de første 15 dage, hvorefter I ikke hæfter for mere. 

Ved barnets sygdom vil jeg gerne, at I giver besked så snart I ved, at barnet ikke kommer i dagpleje – send gerne en sms aftenen før, hvis I allerede ved det på det tidspunkt, eller også om morgenen senest kl. 8:00. Skulle barnet blive sygt i dagpleje-tiden, så kontakter jeg Jer og vi aftaler, hvad der vil være den bedste løsning.

Barnet raskmeldes dagen/aftenen før det kommer i dagpleje igen. Hvis barnet har haft feber, skal det gerne have haft en feberfri dag, inden det kommer til mig igen. Vores hverdag er aktiv både ude og inde, og det skal barnet helst kunne følge med til, når det vender tilbage efter sygdom.

Som udgangspunkt giver jeg ikke medicin til barnet i dagplejen. Dog kan der laves en aftale om medicin givning, hvis der medfølger en udførlig vejledning fra lægen/indlægssedlen og hvis barnets navn og cpr.nr. står på medicinen.

Børnene skal følge det gældende vaccinationsprogram, så vi passer godt på hinanden.

 

 

I dagplejen skal I selv medbringe

  • Skiftetøj fra yderst til inderst (noget de kan bevæge sig frit i)
  • Udetøj der passer til vejret (vi skal helst ud hver dag!)
  • Sko, støvler/gummistøvler og evt. hjemmesko. Allerhelst fodtøj, som er til at tage af og på selv - det vil de fleste rigtig gerne. 
  • Bleer. I må gerne lægge en hel pakke hos mig, så der ikke skal huskes på det så tit ... så hiver jeg besked, når der er behov for flere
  • Barnevogn og sengetøj + en godkendt sele dertil – jeg har madras og tæppe, hvis barnet skal sove indenfor
  • Evt. sut eller andet, som barnet har brug for når det skal sove
  • Evt. creme til en rød numse (jeg har allergivenlig salve, men hvis I ønsker noget bestemt, så tag det gerne med)

Hvert barn har en kasse til skiftetøj udover nogle knager til flyverdragt/jakke. 

Barnevognen må gerne stå hos mig i løbet af ugen, men tages med hjem i weekender/ferier. Den står udenfor, men under et tag.

 

 

Forældresamarbejde/-hygge

Det er meget vigtigt for mig, at vi som forældre og dagpleje fungerer godt sammen. Det er til glæde for os, og det er til glæde for barnet. Det er Jer der kender Jeres barn bedst, og jeg har kun til hensigt at gøre det bedste for Jeres barn, så det betyder meget, at vi har en god kommunikation med hinanden. Sig det til mig, hvis I undrer Jer over noget, og så skal jeg nok gøre det samme den anden vej rundt :-). Derved sikrer vi den bedste pasning til Jeres barn.

Det er også vigtigt, at I som forældre også møder hinanden, så derfor inviterer jeg på forældrekaffe/-hygge om eftermiddagen ca. 1 gang hver anden måned. Vi finder en dag, hvor flest muligt har mulighed for at være med.

 

 

Bedsteforældrehygge

Vi har fået en tradition for bedsteforældre ... Den sidste fredag i november måned vil der være besterforældrehygge, hvor der laves kalenderlys-dekorationer og bages pebernødder i lange baner - så sæt allerede kryds i kalenderen hos bedsteforældrene nu CoolDer kan være 2 bedsteforældre pr. barn, og hvis bedsteforældrene ikke har mulighed for at være med, så må et andet familiemedlem gerne træde til i stedet ... Det er SÅ hyggeligt.

Lige op til påske finder vi også en dag, hvor vi sammen laver kyllinger i alle afskygninger 🐣

 

   

Børnenes fødselsdage


Når børnene har fødselsdag, skal det selvfølgelig fejres :-) - og det er helt op til Jer, hvordan I gerne vil, at vi gør det ... Vi kan holde fødselsdag om formiddagen hjemme hos Jer, hvor jeg kommer forbi med de andre børn, eller vi kan holde det i Oasen, hvor vi så bager boller/kage om formiddagen, som vi får at spise til eftermiddagsmad. Det aftaler vi bare, når festen nærmer sig ...

I forhold til fødselsdagsgaver, så køber jeg en gave til fødselaren fra Oasen. Hvis I som forældre synes, at det kunne være fint med en lille gave, Jeres barn selv kan have med, så er det helt ok at købe sådan en. Det er dog frivilligt, og der er ingen forventning om, at alle børnene har en gave med.

 

 

Opsigelse af pasning

Barnet stopper som udgangspunkt den sidste hverdag i måneden før det fylder 3 år – dette uden yderligere opsigelse.

Derudover har begge parter en måneds opsigelse fra udgangen af en måned - f.eks. opsigelse 31. juli = virkning fra 1. september. Opsigelsen skal være skriftlig.